top of page
תמונת הסופר/תטליה שחר

היסודות להצלחה: סטנדרטים של אלופים


אישה מרימה משקולות

טיפוח מיינדסט של אלופים הוא המהות של מצויינות בספורט.

"אלופים מתנהגים כמו אלופים לפני שהם אלופים. יש להם סטנדרטים להתנהגות מנצחת לפני שהם מנצחים." כך אמר מאמן הפוטבול האגדי ביל וולש, שהפך את סן פרנסיקו 49 לקבוצה הדומיננטית של שנות ה 1980 וזכה איתה בשלוש אליפויות.


המשפטים האלה מגלמים בתוכם את מהות המיינדסט של אלופים, ומהווים שיעור חשוב לספורטאים ולמאמנים. הנחת היסודות להצלחה: סטנדרטים של אלופים ביל וולש מזכיר לכולנו שהצלחה לא קורית במקרה, הצלחה קורית בכוונה. הצלחה היא תוצר סופי של דרך שנסללה במחוייבות, התמדה, נחישות, וסטנדרטים שמעצבים כל בחירה, פעולה, ומחשבה שלנו. הנה מספר תכונות שאלופים מאמצים הרבה לפני שהם הגיעו לפודיום. - מיידנסט: אלופים מבינים שמיינדסט שדורש מהספורטאי מצויינות הוא נקודת המוצא בדרך להצלחה. ספורטאי ממוצע סומך על הכישרון שלו, עושה את המינימום הנדרש, ואומר "יהיה בסדר". ספורטאי מצטיין יודע שכישרון זה לא מספיק, ומתאבסס על הפרטים הקטנים. קובי, פלפס, וגם סטיב ג'ובס, כולם הקפידו על כל פרט, קטן כגדול. לא חיפפו, לא עיגלו פינות, לא באימון ולא בתחרות, לא בשולחן השרטוטים, ולא במוצר הסופי. הם ראו את עצמכם כווינרים ודאגו להתנהג בהתאם.

- הרגלים – המפתח להצלחה נמצא בהכנה.

למה שהמאמן שלכם ייתן לכם מקום בהרכב אם לא הוכחתם שמגיע לכם? אם לא עשיתם את מה שצריך כדי לשחק ברמה של שחקן הרכב, אם חיפפתם וזלזלתם?


"אנחנו לא מתעלים לרמת הציפיות שלנו, אנחנו נופלים לרמת ההכנה שלנו", אמר הלוחם היווני ארכילוכוס עוד בימי יוון העתיקה, ודבריו נכונים גם היום.


אל תחשבו – "כשאני אפתח בהרכב אז אני אתאמן יותר ברצינות, ואשקיע בתזונה נכונה, ואשפר את היכולות שלי".


אלופים לא מחכים למדליה כדי להתעלות על עצמם, הם דואגים שכל אימון ותחרות, כל התנהגות, כל הרגל, משקפים את המטרות שלהם וסוללים את הדרך אליהן צעד אחר צעד.


אם לא תעשו את זה באימון, זה לא יקרה במשחק.

אם לא תעשו את זה עכשיו, זה לא יקרה אחר כך.


- התמודדות עם אתגרים - אם לא תדחפו את עצמכם באימונים, אם לא תתרגלו מצבים קשים וחדשים, אם לא תמצאו את הכוחות הנפשיים להמשיך למרות העייפות או הסחות הדעת, ואם לא תתגברו על חוסר מוטיבציה, הסיכוי שתתעלו על עצמכם במשחק או בתחרות הוא קלוש.

נחזור למייקל פלפס והמאמן שלו בוב בואמן, שדאג שהוא יתאמן בתנאים לא נוחים באימונים כדי להכין אותו מנטאלית לאתגרי התחרויות. למשל, לפני תחרות שגרתית הוא שבר את המשקפת שלו כדי שיתרגל לשחות מבלי לראות טוב.

פאסט פורוורד לאלימפיאדת בייג'ינג 2008, משחה 200 מטר פרפר, כבר בזינוק פלפס הבין שיש בעיה עם המשקפת שלו, ותוך כדי המשחה היא התמלאה באדים ובמים. את 75 המטרים האחרונים הוא שחה מבלי לראות, כשהוא סופר בראש תנועות ומדמיין את הקיר. זה לא הפריע לו לסיים במקום ראשון ולשבור את השיא העולמי שלו ב 0.06 שניות.

ההישג המדהים הזה כנראה שלא היה קורה אם פלפס לא היה מורגל להתאמן עם משקפת דפוקה, או בלי משקפת בכלל.

- חתירה לשיפור – הדרך להצלחה ומצויינות היא נמשכת. אולי הורדתם הילוך ומוטיבציה באימונים כי לא קיבלתם הרבה דקות לאחרונה, או כי לא הולך לכם כמו שאתם רוצים. במצבים כאלה אתם יכולים לבחור להתמרמר או להשתפר.

אם אתם רוצים להצליח, מרמור זאת לא אופציה.

במקום זה, שאלו את עצמכם, אם בשבוע הבא אני אפתח בהרכב, איך אני צריך להתכונן היום? אם אני רוצה להגיע לנבחרת בקיץ הבא, איך אני צריכה להתאמן העונה?


אל תחכו לתחרות כדי לתת הופעה מצויינת.

נצלו כל הזדמנות להתאמן כמו שאתם מתחרים,

כדי שכשההזדמנות שלכם תגיע (והיא תגיע!) תוכלו להתחרות כמו שאתם מתאמנים.

מסכימים? לא מסכימים? אשמח לשמוע מה דעתכם.

24 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page